Denča vás zdraví z Londýna, kde absolvuje v rámci projektu LONDON Job&Fun pracovní pobyt.

czech uslogovelkeBVlogo

 


  

 

01
Ahoj, ahoj, moc vás zdravím!

Už je to dalších 14 dní a já bych vám chtěla nastínit nové zážitky, které jsem tady v Londýně prožila. V tomto článku trošku více rozeberu detaily z oblasti mé práce, jak jsem jí našla, jací kolegové tam jsou a co tam vlastně dělám.

Čas tady utíká rychlostí blesku. Trochu mě mrzí, že jsem ještě nestihla projít krásy Londýna, vidět nějaké památky a vyzkoušet spoustu dobrého jídla. Věřím, že můj čas přijde a já nezapomenu všechno zdokumentovat a následně se o to s vámi podělit.

 


Ještě než jsem dostala svou aktuální práci, pracovala jsem týden v jednom typicky britském bistru. Dělala jsem tam téměř vše, od servírky, kuchaře až po umývače nádobí. Byla jsem tam po celý týden od rána do večera a na konci týdne jsem dostala úplně směšnou výplatu. Řekla jsem si, takhle to nemůže jít dál - musím platit spoustu věcí. Nebyla to ani minimální sazba a za tu práci si člověk opravdu zaslouží více. Brala jsem to však pozitivně, zlepšovala jsem si angličtinu a hledala další práci. A našla :-))

03


Takže... Kde to vlastně pracuji? Díky portálu JOBTODAY jsem zareagovala na nabídku práce číšnice v italské restauraci The Pizza Bakers, která je poblíž stanice Fingsbury park. Mám to kousíček, takže jsem moc ráda, že nedojíždím do práce daleko. Už při pohovoru byl šéf opravdu skvělý a nastoupila jsem hned další týden.

Restaurace je krásná, útulná a večer, kdy máme nejvíce zákazníků, je taky hodně romantická. Na zahrádce i uvnitř máme rozsvícené svíčky a hraje nám romantická klidná hudba. Zákazníci jsou opravdu skvělí a když mám někdy problém rozumět objednávce jsou velice nápomocní.

Mojí hlavní naplní práce je přivítaní hostů, usadit je a přinést jim jídelní a nápojový lístek. Po objednávce jim vždy přichystám servírování podle objednaného jídla. Také se starám o to, aby měli stále co pít a byli nad míru spokojení. Přes den je práce hodně klidná, ale večer okolo 18-23 hodiny je restauracenarvaná téměř k prasknutí. Než jsem se zaučila pracovat s počítačem, tak to bylo celkem frustrující, protože jsem chtěla odvádět práci co nejlépe a tohle mě trošku zdržovalo. Už je to ale všechno den ode dne lepší.

02Kolegové a šéf jsou mi velice nápomocní, takže kolektiv hodnotím jako naprosto skvělý. Jsme sehraný tým. Sice jsem teď pořád v práci, protože moje druhá kolegyně je na dovolené, ale další týden už budu mít více času, a tak se těším, že vám budu psát o tipech kam v Londýně zajít a co sníst, až se rozhodne ho také navštívit. Je to tu skvělé. Jen počasí je trošku smutné, ale věřím, že i “Oskar” brzy vykoukne a bude nám svítit a hřát nás.

Před odjezdem do Londýna jsem zkušenosti jako servírka neměla a trošku jsem se obávala, že by mě nezaměstnali, ale tady jsou rádi i za to, že můžou člověka něčemu novému naučit. Běžte novým zkušenostem napřed, užívejte si života naplno. Protože, kdy je ten nejlepší čas začít než právě teď?

Mějte se krásně a na závěr toho článku bych ještě dodala... Nikdy se nevzdávejte věcí, které chcete. Věřte, běžte, dokážete. Těším se, až vám napíšu další článek a podělím se s vámi o další zážitky.

Denča Z.

Sponka 1
Sponka 2
Sponka 2
Sponka 3

Kalendář

září 2017
Po Út St Čt So Ne
week 35 1 2 3
week 36 4 5 6 7 8 9 10
week 37 11 12 13 14 15 16 17
week 38 18 19 20 21 22 23 24
week 39 25 26 27 28 29 30